Wellens wint tijdrit in Ruta del Sol, Kruijswijk vierde

Tim Wellens heeft na de eerste etappe ook de derde rit gewonnen in de Ruta Del Sol. De Belgische wielrenner van Lotto Soudal was in de tijdrit van 16,2 kilometer twee seconden sneller dan de Deen Jakob Fuglsang. Steven Kruijswijk reed een verdienstelijke tijdrit en zou uiteindelijk als vierde eindigen in de tijdrit.

Simon Yates zette in La Guardia de Jaén de eerste richttijd neer. De Vuelta-winnaar van het afgelopen jaar deed over zijn tijdrit 22 minuten en 46 seconden. Hij ging lang aan de leiding, maar zijn broer Adam was net iets sneller dan Simon en nam de plaats over in de hot seat.

Steven Kruijswijk wist de tijd van Adam Yates te verbeteren. Op het 16,2 kilometer lange parcours met daarin een beklimming van derde categorie was de Nederlander van Jumbo-Visma vijf seconden sneller dan Yates. Lang kon Kruijswijk niet genieten van de snelste tijd, want Ion Izagirre ging er net onder door.

Ook Izagirre wist de leiding niet lang vast te houden want Jakob Fuglsang, ploeggenoot van Izagirre, klokte de snelste tijd. De Deen van Astana was zeven seconden sneller dan de Bask. Tim Wellens was de laatste renner die nog binnen moest komen en de Belg pakte alsnog de zege door twee seconden sneller te zijn deze tijdrit.

Voor Wellens was het zijn tweede zege van deze week en alweer zijn derde zege van het seizoen. Begin februari won hij ook al Trofeo de Tramuntana. In het algemeen klassement heeft hij zeven seconden voorsprong op Fuglsang. Izagirre volgt op veertien seconden, terwijl Kruijswijk op achttien seconden staat op de vierde plaats in het algemeen klassement. De Ruta del Sol duurt tot en met zondag.