Franse biatleten winnen gemengde estafette in VS

De Franse biatleten hebben de World Cup in het Amerikaanse Soldier Hollow op fraaie wijze afgesloten. Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Celia Aymonier en Anaïs Chevalier waren de besten op de gemengde estafette.

Fillon Maillet en Desthieux deden prima voorin mee: de eerste wisselde samen met de Duitse startloper Erik Lesser als eerste, Desthieux moest alleen de Noor Vetle Sjåstad Christiansen voor zich dulden. Aymonier sloot vervolgens aan bij de Duitse Franziska Hildebrand, waarmee ze vrijwel gelijktijdig wisselde.

Noorwegen was dankzij uitermate slecht schieten van Tiril Eckhoff teruggevallen naar de derde plek op zeventien seconden, een kleine halve minuut voor Zwitserland. Chevalier en Vanessa Hinz vochten om de winst, waarbij de Duitse af moest haken en genoegen moest nemen met plek twee.

De Noorse slotloopster Marte Olsbu Røiseland deed het niet geweldig en verloor veel tijd, maar door missers van de Zwitserse Lena Häcki kon ze de Noren alsnog op het podium houden, een minuut achter Frankrijk.

Op het hoogste biatlonniveau is het nu even rustig. De wedstrijden in Noord-Amerika waren de laatsten voor het WK, wat op 7 maart in het Zweedse Östersund begint.