Schansspringer Kobayashi haalt uit in Willingen

Schansspringer Ryuoyu Kobayashi heeft tijdens de World Cup in Willingen weer eens stevig uitgehaald. De 22-jarige Japanner is bezig met een werkelijk fenomenaal seizoen: voorafgaand aan de huidige winter stond hij nog nooit op het podium, zondag pakte hij op de Mühlenkopfschanze al zijn elfde (!) overwinning.

Kobayashi sloeg in de eerste ronde in Willingen al een behoorlijk gat naar drie Polen: Piotr Zyla, Kamil Stoch en Dawid Kubacki. Johann André Forfang en Robert Johansson uit Noorwegen volgden op enige afstand, met de Sloveen Timi Zajc en de thuisfavoriet Markus Eisenbichler in het kielzog.

Vooral twee Duitsers maakten in de finaleronde indruk: Richard Freitag kwam vanaf plek twaalf naar uiteindelijk de vierde stek, Eisenbichler zag de ene na de andere er niet in slagen hem te passeren. Ook het Poolse trio kreeg het niet voor elkaar en dus was Eisenbichler zeker van plek twee, waarna Kobayashi nog eens uithaalde en zich verzekerde van zijn zoveelste zege. Achter hem werd Eisenbichler dus tweede, voor Zyla.

De dames sprongen in het Duitse Oberstdorf, waar Maren Lundby uit Noorwegen net als op zaterdag de winst pakte. Thuisfavoriete Juliane Seyfarth eindigde als tweede, Sara Takanashi uit Japan werd op enorme afstand derde, vlak voor de Duitse Katharina Althaus.