Spectaculaire skicrossfinales in Feldberg, Näslund wint met de vingertop

Liefhebbers van de skicross konden dit weekeinde hun hart ophalen: in het Duitse Feldberg werd volle bak gestreden in de World Cup, met zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd.

De mannenwedstrijd van zaterdag resulteerde in een opvallend podium. De winst ging naar de Zwitser Ryan Regez, voor de Duitser Florian Wilmsmann. Beiden hadden nog nooit op een World Cup-podium gestaan en mochten dus voor het eerst écht juichen. De Canadees Kevin Drury werd onderuit geskied door de Zwitserse veteraan Alex Fiva, die daar een straf voor kreeg, met de derde plek voor Drury als resultaat.

De mannenfinale van zaterdag (Bron: YouTube)

Op zondag ging de winst naar de Franse veteraan Jean-Frederic Chapuis, de zeventiende uit zijn carrière. Hij won na een spannende finish nipt voor de Zwitser Romain Detraz en Regez, die zo ineens ook zijn tweede podiumplek scoorde. Robert Winkler uit Oostenrijk viel met plek vier buiten de medailles. World Cup-leider Bastien Midol uit Frankrijk kwam twee keer in de B-finale terecht, met een vijfde en zevende plek als resultaat.

De mannenfinale van zondag (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen pakte Sandra Näslund uit Zweden zaterdag al vroeg de leiding en die gaf de onlangs onttroonde nog altijd maar 22-jarige oud-wereldkampioene niet meer af. Haar 21-jarige landgenote Lisa Andersson werd tweede en pakte haar eerste podiumplek, voor de Française Alizee Baron en de Canadese veterane Marielle Thompson, die Näslund deze maand onttroonde als wereldkampioene.

De vrouwenfinale van zaterdag (Bron: YouTube)

De mooiste finish van allemaal kwam zondag bij de vrouwen. Näslund vocht volle bak met de Oostenrijkse Andrea Limbacher, die de winst leek te pakken. Niks was echter minder waar: na bestudering van de beelden bleek Näslund's vinger nét iets eerder de finish gehaald te hebben en dus won ze opnieuw, voor Limbacher. De Canadese Brittany Phelan klopte haar landgenote en olympisch kampioene Kelsey Serwa en werd achter Limbacher derde.

De vrouwenfinale van zondag (Bron: YouTube)