Italiaanse biatleten winnen in Soldier Hollow, Estland geeft megastunt weg

Tijdens de World Cup biatlon in het Amerikaanse Soldier Hollow heeft Italië de single mixed-estafette gewonnen, waarop de teams bestaan uit één man en één vrouw, die beiden twee keer in actie komen.

Lukas Hofer was namens Italië niet heel trefzeker, maar wist zich bij alle vier schietbeurten met één extra patroon te redden. Zijn landgenote Dorothea Wierer had twee extra patronen nodig en met een foutloze laatste schietbeurt gooide ze de boel definitief in het slot.

Simon Eder en Lisa Theresa Hauser hadden over acht schietbeurten slechts twee extra patronen nodig, wat Oostenrijk de tweede plek opleverde op 22 seconden. Antonin Guigonnat was namens Frankrijk niet lekker bezig en moest zelfs de strafronde in, maar Julia Simon maakte het op indrukwekkende wijze goed en hielp Frankrijk op 50 seconden naar plek drie, voor Duitsland en Noorwegen.

Lange tijd was Estland op weg naar een daverende sensatie. Rene Zakhna gaf het stokje zelfs als derde over aan Regina Oja, maar bij de voorlaatste schietbeurt ging ze de fout in en moest de Estse de strafronde pakken. Oja bleef daarna wel foutloos en eindigde op een alsnog keurige achtste plek, maar een historisch podium zat er niet meer in.