Bokser Santa Cruz verdedigt wereldtitel op overtuigende wijze

Bokser Leo Santa Cruz heeft in het Microsoft Theater in Los Angeles op overtuigende wijze zijn WBA-superwereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg) verdedigd. El Terremoto (35-1) rekende af met zijn Mexicaanse landgenoot Rafael Big Bang Rivera (26-2).

De 24-jarige Rivera vocht voor het eerst een wereldtitelgevecht, voor Santa Cruz stond de WBA-supertitel al voor de zevende keer op rij op het spel. In 2016 verloor hij zijn titel aan Carl Frampton, maar een half jaar later pakte hij de gordel gelijk terug. Tegen Rivera was hij constant de bovenliggende partij en de juryleden wezen Santa Cruz dan ook unaniem als winnaar aan.

De hoogtepunten van Santa Cruz vs Rivera (Bron: YouTube)

In Los Angeles stond één andere wereldtitel op het spel: de Amerikaan Carlos Licona (14-0) vocht tegen de Zuid-Afrikaan DeeJay Kriel (14-1) om zijn wereldtitel in het minimumgewicht (-47,6kg) te verdedigen, zonder succes. In de twaalfde ronde ging Licona drie keer neer, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte en Kriel zich voor het eerst wereldkampioen mocht noemen.