Degenkolb wint slotrit La Provence, eindzege Izagirre

John Degenkolb heeft de vierde en laatste etappe in de Tour de la Provence gewonnen. De Duitser was na een etappe van 162,2 kilometer de snelste in een groep van een veertigtal renners. Gorka Izagirre pakte de eindwinst in Frankrijk.

Ondanks meerdere pogingen in de beginfase geraakte geen enkele renner weg uit het peloton. Dat er vooral mee te maken dat in het begin van de etappe bonificatieseconden waren te rapen bij de tussensprint. Philippe Gilbert, Simon Clarke en Tony Gallopin wisten enkele bonificatieseconden te pakken en kwamen dichter bij de leider Izagirre.

Na de tussensprint reed toch een kopgroep weg van zes renners. De voorsprong liep op naar de drie minuten, maar Astana hield samen met AG2R La Monidale alles onder controle in het peloton.

In de laatste twintig kilometer ging het op en af en dat zorgde ervoor dat er verschil steeds kleiner werd en met nog tien kilometer waren de vluchters weer ingerekend. Er waren verschillende aanvallen, maar de beste aanval was er van Eddie Dunbar en David Gaudu. Het zag er even goed uit voor de renner van Sky en Groupama - FDJ, maar werden in de laatste kilometer gegrepen door het uitgedunde peloton. Degenkolb won vervolgens de sprint voor Clarke en Anthony Maldonado.

Clarke kwam door de bonificatieseconden in dezelfde tijd als Izagirre, maar de Spaans kampioen schreef de Tour de La Provence op zijn naam doordat hij in de openingstijdrit in honderdsten sneller was dan de Australiër. Gallopin werd op één seconde derde.