Snowboardveteranen strijden om winst in Pyeongchang, dubbel podium Ledecka

Op de olympische piste van Pyeongchang hebben de heren en dames snowboarders dit weekeinde twee World Cup-wedstrijden afgewerkt op de parallelreuzenslalom. Dat leverde in vier races vier verschillende winnaars op.

Bij de vrouwen ging de winst zaterdag naar de Tsjechische Ester Ledecka, die op dezelfde piste een jaar eerder olympisch goud pakte, nadat ze in het alpineskiën de super-G al won. In de finale klopte ze zaterdag de Duitse Selina Jörg, terwijl Sabine Schöffmann uit Oostenrijk de strijd om plek drie won van de Duitse Carolin Langenhorst.

Ledecka - Jörg (Bron: YouTube)

Zondag ging Ledecka in de halve finales in de fout tegen Schöffmann, die vervolgens sneuvelde in de finale: Ramona Theresia Hofmeister uit Duitsland was een maatje te groot. Ledecka pakte wel de derde plek door Cheyenne Loch uit Duitsland te verslaan.

Hofmeister - Schöffmann (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst zaterdag naar Zan Kosir. De Sloveen rekende in de finale af met Lukas Mathies uit Oostenrijk. Diens landgenoot Andreas Prommegger pakte de derde plek door Aaron March uit Italië in de kleine finale te verslaan.

Kosir - Mathies (Bron: YouTube)

Zondag werd het een waar duel der veteranen in de finale bij de mannen. De 38-jarige Prommegger en zijn twee jaar jongere Franse opponent Sylvain Dufour debuteerden in de vorige eeuw al in de World Cup en vochten nu een felle strijd uit, met Prommegger als nipte winnaar. Lee Sang-ho - die vorig jaar voor eigen publiek verrassend olympisch zilver pakte - klopte de Italiaan Maurizio Bormolini in de strijd om plek drie.

Prommegger - Dufour (Bron: YouTube)