Lutsenko de beste in tweede rit Tour of Oman

Alexey Lutsenko heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. De Kazach van Astana was na een etappe van 156 kilometer de beste in Al Bustan. Hij had aan de meet een kleine voorsprong op een klein achtervolgend groepje van een dertig tal renners. Alexander Kristoff won daarvan de sprint en blijft daardoor aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Vandaag stond de tweede etappe in de Tour of Oman op het programma. De renners reden grotendeels op vlakke wegen, maar in de laatste tien kilometer lag er nog een kleine helling op het parcours van 1,2 kilometer, aan 8,0%.

Vier renners kregen de ruimte van het peloton met daarbij drie Belgen. De kopgroep reed naar een voorsprong van vier minuten en dertig seconden, maar in het peloton reed Astana samen met CCC om alles weer bij elkaar te brengen. Dat lukte ze ook want met zestien kilometer was alles weer samen. Op de slothelling liet Lutsenko zijn klasse zien. De Kazach reed iedereen los op de helling en hield het vol tot aan de streep. Kristoff werd op drie seconden tweede en blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Ryan Gibbons werd derde in de daguitslag.