Di Grassi wint ePrix Mexico na zinderende finish

Lucas di Grassi heeft een knotsgekke Formule E-race in Mexico gewonnen. Tijdens de ePrix in Mexico-Stad werd tot letterlijk de allerlaatste meters gevochten om de winst, met de Braziliaanse oud-kampioen als winnaar.

Bij de start nam polesitter Pascal Wehrlein overtuigend de leiding, terwijl Oliver Rowland zich gelijk naar plek twee op wist te werken, voor Lucas di Grassi, Sebastien Buemi, Antonio Felix da Costa en Felipe Massa. Al snel reed Nelson Piquet achterop de auto van Jean-Eric Vergne, wat erin resulteerde dat de Jaguar van Piquet aan diggelen lag en de wedstrijdleiding de rode vlag van stal haalde.

Na een forse onderbreking wegens de nodige reparaties kon het veld weer op gang gevlagd worden, met Wehrlein op kop, nog altijd voor Rowland en Di Grassi. Dat was met een kwartier te rijden nog altijd de volgorde, terwijl Vergne in de strijd om plek tien in de rondte werd getikt door Mitch Evans, die dan weer één plekje voor Robin Frijns reed.

Met acht minuten te gaan probeerde Rowland leider Wehrlein aan te vallen, maar bij het pakken van de Attack Mode ging hij de fout in, waardoor Di Grassi juist de tweede plek over kon nemen van Rowland. Het werd vervolgens nog een knotsgekke slotfase, want Di Grassi opende volle bak de aanval op Wehrlein, waarbij de Duitser nét iets te fel verdedigde.

Wehrlein sneed in de slotronde een chicane af om zijn positie te behouden, waar hij na de finish vijf seconden tijdstraf voor kreeg. Di Grassi ging er in de slotmeters met een doldwaze actie nog voorbij en won de race, voor Da Costa en Edoardo Mortara, die profiteerde van de straf van Wehrlein.