Dubbelslag voor Jungels na late aanval in Tour Colombia

Bob Jungels heeft de vierde etappe in de Tour Colombia gewonnen. De Luxemburgs kampioen van Deceuninck - Quick Step reed in de slotfase weg uit het peloton en hield het vol tot aan de streep. Door de winst en de nodige bonificatieseconden is hij ook de nieuwe leider in de Colombiaanse rittenkoers.

De vierde etappe van de Tour Colombia werd verreden in Medellín over 144 kilometer, met vijf plaatselijke rondes. Vanuit de start wist een kopgroep van zes weg te rijden met als opvallende naam Astana-kopman Miguel Ángel López. De kopgroep wist nooit een ruime voorsprong op te bouwen en werd ruim voor de streep terug gepakt door het peloton.

In de laatste tien kilometer waren er meerdere aanvallen, maar niemand leek weg te geraken. De aanval van Alejandro Osorio leek nog de beste, maar zijn aanval werd gecounterd door Jungels. De Luxemburgs kampioen had een kleine voorsprong in de laatste honderden meters en hield stand tegen het peloton. Naast de dagzege hield hij ook de leiderstrui over aan deze aanval.

Zaterdag en zondag staan bergetappes op het programma in de Tour Colombia.