Eerste knock-outwedstrijden Europa League: Denswil scoort, BATE klopt Arsenal

Donderdagavond zijn de heenwedstrijden van de eerste knock-outronde in de Europa League afgewerkt. Acht teams stroomden vanuit de Champions League het toernooi in, Fenerbahce en Sint-Petersburg speelden twee dagen eerder al tegen elkaar om een conflict met Galatasaray - Benfica te voorkomen.

Club Brugge won thuis met 2-1 van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers kwamen vroeg op voorsprong, maar Stefano Denswil plopte na dik een uur de gelijkmaker binnen, waarna Wesley Moraes voor de 2-1 eindstand tekende.

Internazionale won dankzij een penalty van Lautaro Martinez met 0-1 bij Rapid Wien, terwijl Napoli in Zwitserland met 1-3 won van FC Zürich. Lorenzo Insigne, José Callejón en Piotr Zielinski waren trefzeker. Chelsea won dankzij goals van Ros Barkley en Olivier Giroud met 1-2 bij Malmö FF.

In Glasgow ging Celtic met 0-2 oderuit tegen Valencia, dankzij goals van Denis Cheryshev en Ruben Sobrino. Wissam Ben Yedder hielp Sevilla met 0-1 langs Lazio, Villarreal kwam na drie minuten dankzij Alfonso Pedraza op voorsprong bij Sporting Lissabon, waar het uiteindelijk bij bleef.

Benfica trok met een 1-2 zege op Galatasaray terug huiswaarts vanuit Istanbul, Arsenal was de grote verliezer: Stanislaw Drahun hielp BATE Borisov thuis in Wit-Rusland aan de 1-0 winst op de Londense club.

Uitslagen heenwedstrijden eerste KO-ronde Europa League
Viktoria Plzen - Dinamo Zagreb 2-1
Club Brugge - Red Bull Salzburg 2-1
Rapid Wien - Internazionale 0-1
Slavia Praag - Racing Genk 0-0
Kuban Krasnodar - Bayer Leverkusen 0-0
FC Zürich - Napoli 1-3
Malmö FF - Chelsea 1-2
Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt 2-2
Celtic - Valencia 0-2
Stade Rennes - Real Betis 3-3
Olympiakos - Dinamo Kiev 2-2
Lazio - Sevilla 0-1
Fenerbahce - Zenit Sint-Petersburg 1-0
Sporting Lissabon - Villarreal 0-1
BATE Borisov - Arsenal 1-0
Galatasaray - Benfica 1-2