Wawrinka en Shapovalov naar kwartfinales ATP-toernooi Rotterdam

Op het ATP-toernooi van Rotterdam zijn de eerste drie kwartfinalisten bekend. Stanislas Wawrinka, Denis Shapovalov en Gaël Monfils sloegen zich woensdag in de loop van de dag naar de laatste acht.

Wildcardspeler Wawrinka, de mondiale nummer 68 en toernooiwinnaar in Rotterdam in 2015, nam het op tegen de als vierde geplaatste Canadees Milos Raonic (ATP-14). De eerste set won de Zwitser zonder grote problemen, set twee pakte hij via de tiebreak: 6-4, 7-6 (4).

In de kwartfinales speelt Wawrinka tegen de jonge Canadees Denis Shapovalov (ATP-25), die de naar plek 59 weggezakte Tsjech Tomas Berdych relatief makkelijk klopte. Na vijf kwartier was het al voorbij en lag de winnaar van 2014 en verliezend finalist van 2015 eruit: 6-4, 6-3.

Gaël Monfils (ATP-33) kende een stroeve start tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-40, maar de Franse verliezend finalist van 2016 draaide het vervolgens keurig om en won alsnog vrij simpel: 4-6, 6-1, 6-3.

Donderdag staan er nog vijf achtste finales op het programma: Kei Nishikori - Ernests Gulbis, Marton Fucsovics - Nikoloz Basilashvili, Mikhail Kukushkin - Damir Dzumhur, Daniil Medvedev - Fernando Verdasco en Jo-Wilfried Tsonga tegen de Nederlander Tallon Griekspoor.