Skiester Derks 27e op Jeugd Olympisch Festival

Op het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Bosnische Sarajevo heeft alpineskiester Kiara Derks de reuzenslalom als 27e afgesloten. De Nederlandse gaf na twee runs 5,40 seconden toe op het goud.

Dat goud ging naar Magdalena Egger en de Oostenrijkse was bijzonder dominant: ze won met maar liefst 2,62 seconden voorsprong op Rebeka Oblak uit Slovenië, die op haar beurt de Française Axelle Chevrier twee honderdsten voor wist te blijven. Tina Schädle uit Oostenrijk greep op 0,03 seconden naast de prijzen.

Ook bij het kunstschaatsen kwam een Nederlandse in actie: Caya Scheepens staat na de korte kür op de veertiende plek in het veld van 29 dames. Het Russische supertalent Anna Shcherbakova staat dik aan de leiding, haar landgenoot Ilya Yablokov heeft bij de heren de eerste plek in handen.

In biatlonstadion Dvorista stonden de individuele wedstrijden op het programma, 12,5 kilometer voor de heren en 10 kilometer voor de dames, met vier schietbeurten tussendoor.

Het werd een Duits 1-2'tje bij de heren, waar Hans Köllner met slechts één misser het goud pakte, 1:11 minuten voor zijn landgenoot Benjamin Menz, die ook maar één keer miste. Stepan Kinash uit Oekraïne deed dat ook en pakte op 1:29 het brons, de Sloveen Lovro Planko - goed voor zilver op de sprint, net als onlangs op het WK jeugd - kwam ondanks vijf missers toch tot plek vijf op 2:34 minuten.

Bij de dames werd het uiterst spannend: Noemie Remonnay uit Frankrijk miste één keer, Lea Meier was beduidend sneller, maar schoot er twee naast. Dat bleek haar het goud te kosten, want op 2,9 seconden werd Meier geklopt door Remonnay. Sofia Tsyplukhina uit Rusland pakte op 41 seconden de bronzen medaille, vlak voor de veel snellere Oostenrijkse Anna Gandler, die echter vier missers schoot, tegenover de twee van Tsyplukhina.