Dubbelslag voor Hodeg in Tour Colombia

Álvaro José Hodeg heeft de tweede etappe van de Tour Colombia gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Deceuninck-Quick Step was in een massasprint de snelste voor Martin Laas en Juan Sebastián Molano. Door de winst in de tweede etappe pakt Hodeg de nodige bonificatieseconden en neemt de leiderstrui over van Rigoberto Uran.

Na de ploegentijdrit van dinsdag kreeg het peloton van de Tour Colombia op de tweede dag een vlakke etappe voorgeschoteld op 2100 meter hoogte. Vanuit de start van de etappe ontstond er een kopgroep van zes, met als belangrijkste naam Oscar Sevilla. Het peloton hield alles onder controle en in de laatste kilometers van de tweede etappe werd de kopgroep teruggehaald door het peloton.

Het peloton kon zich gaan opmaken voor een massasprint. Daarin zette Deceuninck-Quick Step Hodeg perfect af en de Colombiaanse sprinter maakte het af voor zijn team, voor Laas en Molano. Thuisfavoriet Gaviria, die begin van de maand nog twee ritten wist te winnen in Argentinië, kwam niet aan sprinten toe in La Ceja.