Uitslag AZ - FC Emmen

AZ heeft zaterdag korte metten gemaakt met FC Emmen. Het team van trainer John van den Brom was thuis met 5-0 te sterk en boekte daarmee voor het eerst sinds 2009 vijf zeges op een promovendus op rij in de Eredivisie. In de laatste vijftien Eredivisie-duels met nieuwkomers leed de club uit Alkmaar zelfs geen enkele nederlaag: elf zeges en vier remises. Voor FC Emmen is het de eerste nederlaag van het nieuwe kalenderjaar.

Dick Lukkien keek al vanaf de eerste minuut lijdzaam toe hoe zijn team in Alkmaar op alle fronten werd afgetroefd. Na een charge op Jonas Svensson in het strafschopgebied wees Serdar Gözübüyük naar de stip en zette Teun Koopmeiners de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Het veldoverwicht van AZ resulteerde na een half uur spelen in de 2-0, maar wederom vanaf elf meter. Na een tackle van Keziah Veendorp was het opnieuw Koopmeiners die Kjell Scherpen vanaf elf meter passeerde: 2-0.

De paal stond de 3-0 van Oussama Idrissi in de weg, maar tien minuten voor de onderbreking verscheen de derde treffer alsnog op het scorebord. Na een goede actie van Svensson werkte Michael de Leeuw ongelukkig de bal in eigen doel met het hoofd. Lukkien koos ervoor om Gersom Klok en Alexander Bannink in de rust te vervangen, ten faveure van Andrej Lukic en Nico Neidhart, maar het duel was na de 47e minuut definitief gelopen.

AZ

5 - 0

FC Emmen

10' Koopmeiners(pen)
 30' Koopmeiners(pen)