Lakeside-kampioen Durrant met tourkaart naar PDC

Darter Glen Durrant is één van de dertig nieuwe gezichten bij de PDC dit seizoen. De Lakeside-kampioen won zondag een tourkaart in de Britse Qualifying School van de PDC. De lijst met 128 namen is nu compleet. 

Durrant mag de komende twee jaar bij de PDC spelen omdat hij genoeg punten bij elkaar sprokkelde en zo via de ranglijst van de Q-School een tourkaart bemachtigde. Alle spelers uit de top-64 van de wereldranglijst na het WK zijn zeker van een tourkaart voor het komende seizoen. De lijst wordt vervolgens aangevuld met de winnaars van de Q-School van vorig jaar en de nummers één en twee van de Development Tour en Challenge Tour in 2017 en 2018. 

Twintig darters van de 128 darters komen uit Nederland. Deze groep wordt uiteraard aangevoerd door Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld. Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jan Dekker, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Christian Kist zijn de andere Nederlandse spelers in de mondiale top 64.

Dirk van Duijvenbode, Vincent Kamphuis en Mario Robbe kwamen vorig jaar door de Q-School. Een prestatie die dit jaar werd geleverd door Niels Zonneveld, Mike van Duivenbode, Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven. Geert Nentjes verdiende een PDC Tour Card vanwege een topnotering op de jeugdranking.

Darters met een tourkaart mogen alle Players Championships spelen, hebben toegang tot de UK Open en alle kwalificatietoernooien die van belang zijn. Via de Pro Tour kunnen ze zich dan weer plaatsen voor de grote TV-toernooien. Het Pro Tour-seizoen start 9 februari met de eerste Players Championship. 

Lijst met alle tourkaarthouders. (Bron: PDC)
Lijst met alle tourkaarthouders. (Bron: PDC)