Skiër Noël slalomt naar eerste World Cup-zege, Shiffrin wint super-G

Alpineskiër Clement Noël heeft zijn eerste overwinning in de World Cup te pakken. Voor de 21-jarige Fransman zat het er al enige tijd aan te komen en zondag lukte het op de Jungfrau bij het Zwitserse Wengen dan ook.

In de eerste run leek de Noor Henrik Kristoffersen er met de snelste tijd vandoor te gaan, maar de Oostenrijker Manuel Feller dook er ineens nog drie tienden onder. Daarna kwam Noël naar beneden en de jonge Fransman zette na een indrukwekkende run een tijd neer die zelfs nog 0,42 seconden sneller was. Op 0,77 seconden van zijn jonge landgenoot stond de Fransman Alexis Pinturault op plek vier, voor de Oostenrijkers Marcel Hirscher en Michael Matt (+0,91).

Matt nog niet echt verbeteren in run twee, Hirscher zette juist wel een scherpe tijd neer. Hij was zelfs zeker van het podium, nadat Pinturault de finish niet haalde en Kristoffersen 0,20 tellen tekort kwam. Feller pakte op 0,02 seconden van Hirscher de leiding, maar Noël hield vervolgens stand en had aan de finish nog 0,08 seconden over, genoeg voor zijn eerste zege.

In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo stond de super-G voor de dames op het programma en daar ging Mikaela Shiffrin er met de winst vandoor. De Amerikaanse alleskunner pakte 0,16 seconden voorsprong op de Liechtensteinse Tina Weirather, die nog bijna gepakt werd door de laat gestarte Oostenrijkse Tamara Tippler (+0,18). De Canadese Valerie Grenier, die als 26e vertrok, deed nog even een aanval, maar strandde op 0,48 seconden op plek vier.