Uitslag AZ Alkmaar - FC Utrecht

AZ heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. De Alkmaarders waren zaterdagavond op eigen veld te sterk voor FC Utrecht.

Op voorhand wist AZ bij een zege dat het FC Utrecht kon passeren op de ranglijst en zo de vijde positie overnemen. Beiden ploegen maakten er een groot gedeelte van de eerste helft een weinig boeiend schouwspel van. Na negen minuten spelen was er een eerste kansje voor Guus Til, maar de middenvelder kwam niet tot een schot na een klein duwtje in zijn rug.

Vanuit het niets kwam de thuisploeg na 37 minuten spelen toch op voorsprong. Ricardo van Rhijn nam het vijandelijke doel van grote afstand onder vuur en doelman David Jensen verkeek zich op een lastig stuitje in de bal: 1-0. Vijf minuten later was het ook 2-0 en Jensen mocht zich dat doelpunt aanrekenen. Mats Seuntjes schoot de bal onder de Deen door.

Direct na rust ging Utrecht op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg Oussama Tannane een mogelijkheid, maar vond hij Marco Bizot op zijn pad. De doelman bracht enkele minuten later wederom redding op een inzet van Sean Klaiber. De bezoekers, waar Riechedly Bazoer de gehele wedstrijd op de bank bleef, slaagden er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen en zo werd de wedstrijd ook niet meer spannend.

AZ bepaalde in de slotminuten de eindstand op 3-0. Calvin Stengs speelde zich prachtig vrij en schoot vervolgens feilloos raak: 3-0. Het was het eerste doelpunt van de vleugelaanvaller na zijn terugkeer na een gescheurde kruisband.