Uitslag Vitesse - Excelsior

Vitesse heeft vrijdagavond met een kleine zege op Excelsior het startschot gegeven voor de tweede seizoenshelft in de Eredivisie.

In een vermakelijk duel in de Gelredome leek er voor de thuisploeg niets aan de hand toen men tien minuten voor rust een comfortabele voorsprong in handen had. Vitesse nam na zes minuten de leiding via Navarone Foor, die op aangeven van Bryan Linssen met rechts raak schoot. Een halfuur later verdubbelde Linssen zelf de score met een kopbal uit een hoekschop van Martin Ødegaard.

Een paar minuten eerder dacht Excelsior de stand op gelijke hoogte te hebben gebracht. Vanuit een vrije trap belandde de bal via het hoofd van Jurgen Mattheij namelijk in het Arnhemse doel, maar op advies van de VAR ging het Rotterdamse feestje wegens buitenspel niet door. Toen Linssen even later 2-0 maakte, stonden de gasten na rust dus voor een zware opgave.

Toch gaf Excelsior zich niet gewonnen en Marcus Edwards bracht met een afstandsknal snel de spanning terug in de wedstrijd. Mounir El Hamdaoui kon bijna de gelijkmaker voor zijn rekening nemen, maar hij kon net niet bij een voorzet van Lorenzo Burnet komen. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak; aanvoerder Maikel van der Werff knikte binnen en het duel leek beslist.

Maar opnieuw wist Excelsior de aansluitingstreffer te maken, dit keer via een fraaie pegel van Jerdy Schouten. In de laatste twintig minuten kwam het meeste gevaar echter van Vitesse en het bleef bij 3-2. De ploeg ven Leonid Slutsky staat voorlopig vierde, maar FC Utrecht (één punt minder) komt zaterdag nog in actie tegen AZ (uit). Excelsior blijft de nummer veertien op de ranglijst.