Sharapova verslaat Wozniacki, Kerber doodsimpel door op Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne heeft tennisster Maria Sharapova zich geplaatst voor de achtste finales. De kampioene van 2008, als dertigste geplaatst, rekende af met de nummer drie van de plaatsingslijst, de Deense Caroline Wozniacki.

Wozniacki hield haar eerste game met veel moeite vast, maar plaatste daarna zelf wel een break. Die werd door Sharapova ongedaan gemaakt, waarna de Russische gelijk nog eens brak en de set pakte. In set twee pakte ze een break terug, maar op 5-4 sloeg Wozniacki alsnog toe en dus was een derde set nodig. Daarin ging het gelijk op, tot Sharapova op 3-3 een break plaatste en het vervolgens met nog een break afmaakte: 6-4, 4-6, 6-3.

De nummer twee van de plaatsingslijst, de Duitse Angelique Kerber, had bepaald geen moeilijke dag. Ze nam het op tegen de jonge Australische wildcardspeelster Kimberley Birrell (WTA-240), die bij vlagen wel aardig speelde, maar zeker niet goed genoeg om het Kerber echt lastig te maken: 6-1, 6-0.

De Amerikaanse Sloane Stephens (5) moest tegen de Kroatische Petra Martic (31) in twee sets telkens een break goedmaken, maar deed dat met succes en won beide tiebreaks met wat moeite: 7-6 (6), 7-6 (5).

De Tsjechische Petra Kvitova (8) stuurde Belinda Bencic met 6-1, 6-4 vrij simpel terug naar Zwitserland, terwijl de als vijftiende geplaatste Ashleigh Barty voor eigen publiek Maria Sakkari uit Griekenland met 7-5, 6-1 klopte. De Française Caroline Garcia (19) sneuvelde verrassend met 6-3, 6-2 tegen de Amerikaanse Danielle Collins (6-3, 6-2), terwijl de Russische Anastasia Pavlyuchenkova het verrassend makkelijk had met de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich: 6-0, 6-3.

Toptalent Amanda Anisimova pakte haar volgende scalp alvast. De pas 17-jarige Amerikaanse klopte toen ze 16 was al eens top-10-speelster Kvitova, dit keer speelde ze zich met winst op de nummer elf van de wereld, Aryna Sabalenka, de achtste finales in. De tiener had tegen de Wit-Russische amper een uur nodig en won met 6-3, 6-2, waardoor ze het hierna nog eens op mag nemen tegen Kvitova.