FOK! Wat een weer: winterse buien

Het is wisselend bewolkt met winterse buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Met name in de middag kan het tijdens langdurigere buien lokaal tijdelijk wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in buien kan de temperatuur naar ongeveer 1°C dalen. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de middag aan de kust mogelijk hard, 7 Bft. Tijdens buien kunnen (zware) windstoten voorkomen.

Komende nacht klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. In het zuidoosten onstaan er mogelijk mistbanken. Landinwaarts gaat het op veel plaatsen licht vriezen en is er in de nacht en ochtend grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Ook door een sporadische winterse bui kan het tevens glad worden. Vlak aan zee blijft het kwik enkele graden boven nul. Boven land is de wind zwak en veranderlijk, aan zee zwak tot matig en noordwestelijk.

Vrijdagochtend lossen de eventuele mistbanken op. Overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Maximumtemperaturen lopen uiteen van 5°C aan de kust tot 2°C verder landinwaarts. Er staat een zwakke westelijke wind. (Bron: KNMI)

Looney schoot dit plaatje een paar dagen geleden in de buurt van Kampen.
Charged schoot dit plaatje een paar dagen geleden in de buurt van Kampen.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!