Man opgepakt na verkeersruzie bij tankstation

Agenten kregen dinsdag rond 17.20 uur de melding van een bedreiging bij een tankstation langs de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een 29-jarige verdachte werd korte tijd later aangehouden.

Bij het tankstation langs de A20 ontstond ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. De verdachte werd vermoedelijk door het slachtoffer aangesproken op zijn gedrag in het verkeer. Hierop bedreigde de verdachte, een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, het slachtoffer met een honkbalknuppel. Hij ging er vervolgens in zijn auto vandoor. Een getuige noteerde het kenteken van de verdachte.

Agenten zagen hem op de Eerste Tochtweg rijden en zetten hem aan de kant. Bij zijn aanhouding pleegde de 29-jairge man verzet en rukte hij zich los. Uit een sportschool aan de Eerste Tochtweg kwamen meerdere personen naar buiten die de agenten omsingelden. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Een van de omstanders die de agenten omsingelden heeft geprobeerd een agent te slaan. Hij werd later die avond op de Eerste Tochtweg door agenten aangehouden op verdenking van bedreiging. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.