Debutant Aspinall en ervaren rot Anderson in halve finales PDC WK

Nathan Aspinall en Gary Anderson staan in de halve finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Debutant Aspinall wist in de kwartfinale zeer overtuigend af te rekenen met Brendan Dolan. Tweevoudig wereldkampioen Anderson had weinig problemen met Dave Chisnall. 

De eerste set ging met 3-0 naar Aspinall, terwijl Dolan die set begon. Op 2-2 in set twee bleef de Engelsman koel en gooide 68 uit kwam op 2-0. The Asp schakelde een tandje bij en liep snel uit naar 4-0. In set vijf haperde het even bij Aspinall, waardoor Dolan plots die set met 3-0 kon winnen. In de zesde set herpakte hij zich en trok de set met twee keer veertien en vijftien pijlen naar zich toe. Aspinall eindigde op 99,72 per beurt. Dolan kwam tot 93,87. De dubbels gingen zijn met 41%-38% ook in het voordeel van Aspinall. In de halve finale wacht Michael Smith of Luke Humphries. Deze twee darters spelen om 20.15 uur vanavond. 

Cijfers bij Aspinall - Dolan. (Bron: PDC)
Cijfers bij Aspinall - Dolan. (Bron: PDC)

Anderson liet tegen Chisnall direct zien wie er de baas zou zijn. Hij won de eerste set met 3-0 en 115 gemiddeld. De Schot liep vervolgens uit naar 3-0 en 2-0 in de vierde set. Plots liet Chizzy van zich horen. Hij won drie legs op een rij en daarmee de vierde set. Anderson dat dit ééns, maar niet nog een keer. Hij trok de vijfde set naar zich toe met een 115 en 130-finish. 

In een set zes gingen die door Chisnall werd begonnen gingen de legs met de darts mee, waardoor de Engelsman die set met 3-2 won. De eerste twee legs gingen zoals verwacht en in de 3e leg probeerde Chizzy iets te forceren. Anderson kwam echter met een perfect getimede 180 waarna hij z'n eigen leg alsnog behield met een finish van tachtig. Het werd 2-2 en Anderson mocht het laten zien in zijn eigen leg. Dat deed hij. Het werd 5-2. Anderson speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel Michael van Gerwen - Ryan Joyce.

Dave Chisnall - Gary Anderson. (Bron: PDC)
Cijfers bij Chisnall - Anderson. (Bron: PDC)