AZ geeft PEC Zwolle pak slaag in KNVB Beker

AZ heeft zich op kinderlijk eenvoudige wijze geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Op eigen veld vernederde het PEC Zwolle.

De eerste kans in de wedstrijd was er voor de bezoekers, waar Adam Maher de bal onbedoeld op zijn eigen paal schoot, waarna Thomas Lam de rebound ook op de paal schoot. Daarna nam AZ de regie over en dit resulteerde in de tiende minuut in de 1-0. Na een uitstekende individuele actie schoot Oussama Idrissi prachtig raak. De Alkmaarders dachten via Mats Seuntjes op 2-0 te komen, maar PEC ontsnapte. Met een prachtige boogbal passeerde hij Diederik Boer, maar de bal stuitte op de lijn terug in het veld.

Via Idrissi viel alsnog de 2-0. Adam Maher verstuurde een heerlijke pass op Mats Seuntjes, die met het hoofd Idrissi bediende en de vleugelspeler maakte zijn tweede treffer van de avond. Via Younes Namli kregen de Blauwvingers een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Marco Bizot keerde zijn schot knap. Na 26 minuten volgde vroegtijdig de beslissing in de wedstrijd. Guus Til kon eenvoudig de 3-0 over de doellijn tikken. Zes minuten voor rust moest PEC met een man minder verder nadat Lam de doorgebroken Seuntjes neerhaalde.

Drie minuten na rust had AZ de vierde treffer van de wedstrijd in het net liggen. Til stelde Seuntjes in staat om te scoren. Twee minuten later was het wederom raak. Namli verspeelde de bal en Fredrik Midtsjø schoot vanuit de tweede lijn de 5-0 binnen. Binnen het uur was het ook bijna 6-0, maar Maher trof de paal. Ondanks verschillende mogelijkheden bleef PEC verder leed in de slotfase bespaard.

Ook Willem II en FC Twente hebben de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Willem II won in eigen huis met 3-0 van AFC, de koploper in tweede divisie. De Tilburgers scoorde al hun drie de doelpunten voor de rust. Ook FC Twente staat in de kwartfinales van de KNVB Beker. Thuis wonnen de Tukkers met 2-0 van RKC, die een ronde daarvoor nog te sterk was voor PSV. Xandro Schenk en Jari Oosterwijk wisten te scoren voor FC Twente.