Skiester Stuhec wint na lang blessureleed weer

Alpineskiester Ilka Stuhec heeft haar achtste overwinning in de World Cup te pakken. De Sloveense won de afdaling op de beruchte Saslongpiste in het Italiaanse Val Gardena/Gröden, waar de wedstrijden geskied worden die in het Franse Val d'Isère wegens gebrek aan winterweer niet door konden gaan.

De 28-jarige Stuhec is al sinds begin 2007 van de partij in de World Cup, maar won in december 2016 pas voor het eerst. Het ging ineens ook érg lekker: in 2016/17 won de Sloveense maar liefst zeven World Cup-wedstrijden, met name op de snelle disciplines. Daarna sloeg het noodlot echter toe en door een zware blessure moest ze het hele olympische seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Nu is Stuhec terug en dat mocht men weten ook. Ze dook een dikke halve seconde onder de tijd van de Oostenrijkse leidster Ramona Siebenhofer door, waarna de jonge Italiaanse Nicol Delago - die gelijk na Stuhec de piste betrad - als enige nog in de buurt kwam: Delago bleef steken op 0,14 seconden en pakte daarmee haar eerste podium in de World Cup. Siebenhofer hield stand op de derde plek, Jasmine Flury uit Zwitserland en de Duitse Michaela Wenig konden verrassen met de vierde en vijfde plek.