Zwitserse skicrossers slaan dubbelslag in thuisrace

In het Zwitserse Arosa-Lenzerheide is het World Cup-seizoen voor de skicrossers eindelijk begonnen. Te warm weer gooide wat roet in het eten, maar de begin deze maand uitgestelde World Cup is dan eindelijk gehouden en dat leverde succes op voor de thuisfans.

Bij de vrouwen werd het een uitermate spannende finale, die pas na bestudering van de finishfoto beslist kon worden. Sandra Näslund uit Zweden dacht de zege binnen te hebben, maar uiteindelijk bleek dat thuisfavoriete Fanny Smith haar vinger nét iets eerder over de lijn duwde. De Canadese Marielle Thompson klopte de Australische Andrea Limbacher in de strijd om de derde plek.

Beelden van de wedstrijden in Lenzerheide (Bron: YouTube)

Jonas Lenherr bracht het publiek in de mannenfinale nog eens op de banken. Hij maakte het wat minder spannend, maar won wel en ook hij hield iemand uit Zweden achter zich: Victor Öhling Norberg, die onder meer door hevig hersenletsel van teamgenote en vriendin Anna Holmlund een moeilijke tijd kende, eindigde als tweede. Alex Fiva zorgde voor nog een Zwitserse podiumplek en werd derde, voor de Fransman Bastien Midol.