Darter Van der Voort klopt rotslechte Webster en staat in derde ronde WK

Darter Vincent van der Voort staat bij de laatste 32 van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Londense Alexandra Palace was hij veel te sterk voor een ontzettend slecht spelende Darren Webster, als dertiende geplaatst.

Webster trok de tweede leg naar zich toe, en daar bleef het bij. Onder meer met finishes van 96 en 140 gooide de Dutch Destroyer de tweede set zonder legverlies binnen, waarna de jarige (43) krokettenfan het in set drie met finishes van 98 en 72 wederom zonder legverlies afmaakte: 3-0. In de derde ronde speelt Van der Voort tegen een Engelsman: Chris Dobey of legende Steve Beaton.

Robert Thornton maakt al geruime tijd bijzonder weinig indruk en dat kon de Schot nu ook niet doen. Daniel Larsson uit Zweden speelde zo nu en dan best aardig en won het uiteindelijk nog redelijk vermakelijke potje met 3-1 in sets.

Voor de snelste profspeler op de tour viel het doek in de eerste ronde: Rapid Ricky Evans sneuvelde tegen de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. In de vierde set leek Evans na een 124-finish even op weg naar een beslissende set, maar vervolgens gooide hij een ouderwetse puddingleg, waar Rodriguez van profiteerde: 3-1.

De Pool Krzysztof Ratajski werd gezien als mogelijke outsider, met de nadruk op 'werd': Seigo Asada uit Japan was toch wel verrassend te sterk. Ratajski won de eerste twee sets nog wel, maar Asada begon beter te scoren en te finishen, waarna hij het met een strakke 96-finish - met Ratajski op dubbel 16 - met 3-2 afmaakte.

Darren Webster - Vincent van der Voort (Bron: PDC)
Darren Webster - Vincent van der Voort (Bron: PDC)