FOK! Wat een weer: vooruitblik op kerst. Wit of groen?

Hohohoho!

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Bij mij komen steeds meer vragen binnen of we een groene of witte kerst gaan krijgen. Een begrijpelijke vraag zo met het naderbij komen van de feestdagen. Het is nog een week vooruit, doch de weerkaarten zien er vrij duidelijk uit: GROENE KERST!

Persoonlijk ben ik niet zo van het verder vooruit kijken, maar in dit geval zijn de weerkaarten vrijwel allemaal unaniem voor de komende week. Een witte kerst zit er helaas niet in. Sterker nog, rond kerstavond halen we zelfs dubbele cijfers in de temperatuur en dat heeft weinig met winterweer van doen. Toch is dit zeker niet raar. De meeste kersten verlopen groen, maar toch hopen de meeste mensen op een leuke verrassing. Maar ja, bij deze gooi ik de hoop in de prullenbak. Eigenlijk heeft de hele komende week niets met kou of winter te maken. 

De afgelopen nacht trok er weer een front over en regende het af en toe. Vanmorgen trekt de regen dan wel weg, maar of we vandaag heel veel zon te zien gaan krijgen waag ik te betwijfelen. De grootste kans op wat zon hebben de kustprovincies. Daar kan dan later wel een enkele bui vallen, misschien met onweer. Er staat een zuidelijke wind en die is matig tot vrij krachtig. Bij dit alles wordt het een graad of 8.

Ik vertelde het al: de komende dagen verlopen behoorlijk zacht. De zon speelt een ondergeschikte rol en er valt af en toe regen. Letterlijk de donkere dagen voor kerst dus. 

Haarlem op hoogte (Foto: Stephan5)
Uitzicht over Haarlem in het donker. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!