Movistar verdeelt kopmannen over grote rondes, Quintana kopman in Tour de France

Movistar heeft zijn renners voor 2019 voorgesteld. De Spaanse wielerploeg, die doorgaat tot minimaal 2021, wil volgend jaar uitpakken in de grote rondes met Mikel Landa, Nairo Quintana en wereldkampioen Alejandro Valverde.

Movistar had dit jaar dezelfde kopmannen als komend jaar, maar een plaats op het eindpodium in een grote wielerronde zat er niet in voor de renners van Movistar. Richard Carapaz kwam nog het dichtst in de buurt van het eindpodium, maar de Ecuadoriaan eindige als vierde in de Giro d'Italia. 

In de Tour de France was Landa met een zevende plaats de beste renner van Movistar. In de Vuelta was Valverde met een vijfde plaats de beste. Quintana kwam niet verder dan een tiende (Tour) en achtste plaats (Vuelta). 

In 2019 moet het drietal voor betere resultaten zorgen. "Met Quintana mikken we op de Tour en de Vuelta", vertelde ploegbaas Eusebio Unzué vandaag op de persvoorstelling. "Een grote ronde winnen, dat is een van de doelen van dit seizoen."

Landa gaat voor de dubbel Giro en Tour, terwijl Valverde de Ronde van Frankrijk overslaat en gaat zich richten op de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje.