FOK! Wat een weer: kans op zon

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en in het noorden is het aanvankelijk nevelig met in het Waddengebied ook mist. Alleen in het zuidoosten komen opklaringen voor. In de loop van de middag klaart het van het zuiden uit verder op en komt de zon op steeds meer plaatsen te voorschijn. In het noorden blijft het waarschijnlijk bewolkt. Het is vrijwel overal droog en de maximumtemperatuur is zo'n 8°C. In de avond raakt het in het westen bewolkt en daar kan plaatselijk lichte regen vallen. De wind is matig, eerst zuidelijk en in de loop van de middag zuidoostelijk. Aan zee trekt de wind aan naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking van het westen uit verder toe en er passeert een regengebied. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Woensdagochtend valt in het noordoosten eerst nog wat regen. In de middag klaart het van het zuidwesten uit wat op, maar later in de middag is er langs de westkust een enkele bui mogelijk. De maxima liggen rond 8°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de westkust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Tip: Mochten jullie nog leuke winterse plaatjes hebben van de sneeuw of ijzel, stuur ze dan op naar ons!   Eeuwige roem staat je dan te wachten!

Uitzicht bij Pico de la Atalaya, Spanje. (Foto: Kroezel)
Uitzicht bij Pico de la Atalaya, Spanje. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!