Eindelijk eerste World Cup-zege voor langlaufer Belov

Langlaufer Evgeniy Belov heeft voor het eerst in zijn carrière een World Cup-wedstrijd gewonnen. In het Zwitserse skioord Davos was de 28-jarige Rus nipt de beste op de 15 kilometer vrije stijl, zijn eerste zege in 102 wedstrijden.

De Noor Chris André Jespersenging snel van start, maar in de tweede helft van de race bleek dat hij vermoedelijk toch wat te snel was gestart. De verschillen waren klein, maar de Fransman Maurice Manificat dook een kleine tien seconden onder de tijd van Jespersen door en leek lang op weg naar de winst.

Niemand kwam aan Manificat's tijd en Belov, de naast belager, had na 12,2 kilometer nog altijd een paar seconden achterstand. De Rus had zijn koers echter perfect ingedeeld: aan de finish perste hij er nog eens alles uit en kwam hij 0,9 seconden onder de tijd van de Fransman door. Martin Johnsrud Sundby uit Noorwegen pakte op 4,5 seconden de derde plek, de jonge Rus Denis Spitsov nestelde zich op 7,5 seconden ook nog voor Jespersen.