Snowboarder Fischnaller wint voor eigen publiek, Ledecka wint weer

Snowboarder Roland Fischnaller heeft voor eigen publiek in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de parallelreuzenslalom gewonnen. Voor de 38-jarige veteraan was het zijn vijftiende overwinning op het hoogste niveau.

Fischnaller begon met winst op landgenoot Mirko Felicetti, waarna de Rus Dmitry Sarsembaev de finish niet haalde. De Oostenrijker Benjamin Karl was vervolgens kansloos in de halve finales en dus nam Fischnaller het in de eindstrijd op tegen Nevin Galmarini. De Zwitser was veel te sterk voor de Zuid-Koreaan Kim Sang-kyum en de Italiaan Aaron March, waarna de Oostenrijker Andreas Prommegger eraan moest geloven. In de finale was Fischnaller met 0,17 seconden te sterk voor Galmarini, terwijl Prommegger de Oostenrijkse strijd om brons met 0,10 seconden won van Karl.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen was de Tsjechische Ester Ledecka in de eerste drie rondes weer een klasse apart: de Japanse Emi Sato, de Chinese Gong Naiying - die Michelle Dekker in de achtste finales klopte - en de Oostenrijkse Sabine Schöffmann moesten eraan geloven. De Zwitserse Julie Zogg plaatste zich via simpele zeges op de Poolse Weronika Biela en de Duitse Carolin Langenhorst en een nipte zege op de Sloveense Gloria Kotnik voor de finale, maar daarin ging ze onderuit en dus won Ledecka. Schöffmann pakte de derde plek door Gotnik met een halve seconde te verslaan.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)