Chisnall maakt comeback en verslaat Payne; Dolan heeft geen moeite met Chinees

Dave Chisnall heeft in een bizar duel geplaatst voor de derde ronde van het PDC WK. Josh Payne kwam op een 2-0-voorsprong in sets en speelde Chisnall volledig zoek. Payne zakte echter volledig in en Chisnall wist toe te slaan. Hij won uiteindelijk met 3-2. 

Payne won zaterdag in vijf sets van Jeff Smith en wist Chisnall gelijk onder druk te zetten. Hij won de eerste set met 3-0 en een gemiddelde van 115,62 per beurt. Ook in de tweede set kon Chisnall niks klaarspelen, die opnieuw met 3-0 naar Payne ging. Payne opende set drie met dubbel-16 voor zijn zoveelste veertiendarter, waarop Chisnall eindelijk een leg kon pakken met een 80-finish. Pardoes pakte hij ook een break, maar werd gelijk teruggebroken door een 92-finish. Het liep naar een vijfde leg en daarin vond Chizzy de cruciale 180’er en pakte vervolgens de derde set. 

Het goede gevoel bij Chisnall zette door. Hij won de vierde set met 3-1. In de vijfde set herpakte Payne zich met een dertiendarter. Hij vergat in de tweede leg te finishen, waardoor Chisnall op 1-1 kwam. Chizzy stoomde door en trok de vijfde set met 3-1 naar zich toe. 

Qua gemiddelden (98 om 95) en finishpercentage (45,45% om 45%) is Payne nipt in het voordeel. Het was echter wel Chisnall die drie sets wist te winnen. In de derde ronde wacht Kim Huybrechts of de winnaar van het duel Robert Thornton-Daniel Larsson. 

Cijfers Chisnall - Payne. (Bron: PDC)
Cijfers Chisnall - Payne. (Bron: PDC)

Eerder op de dag wist Brendan Dolan zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij stond één leg af tegen de Chinese qualifier Yuanjun Lui. In de volgende ronde wacht Joe Cullen.