Zwak Arsenal verliest voor het eerst in vier maanden

Arsenal heeft duur puntenverlies geleden in de Premier League. De ploeg van Unai Emery ging pijnlijk onderuit bij laagvlieger Southampton.

Onder leiding van de Spaanse manager verloor Arsenal de eerste twee duels van dit seizoen (tegen Manchester City en Chelsea), maar daarna begonnen The Gunners aan een ongeslagen reeks van 22 duels in alle competities. Drie kopdoelpunten maakten aan die fraaie serie een einde en twee goals van Henrikh Mkhitaryan konden een nederlaag in St. Mary's Stadium niet voorkomen.

Southampton, dat op zijn beurt al twaalf duels niet had gewonnen, nam de leiding na twintig minuten, toen Matt Targett een voorzet gaf die Danny Ings raak kon knikken. Arsenal deed echter snel iets terug; ook Mkhitaryan kreeg de bal met het hoofd in het doel. Toch gingen The Saints met een voorsprong de pauze in. De defensie van de gasten stond opnieuw niet goed opgesteld en weer was het Ings die profiteerde met een kopbal.

In de tweede helft kwam Arsenal langszij toen een schot van Mkhitaryan van richting veranderde en in het doel belandde. De Londenaren bleven echter moeite houden met het vechtvoetbal van Southampton en Shane Long dacht de 3-2 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd was het wel raak toen keeper Bernd Leno mistastte bij een hoge voorzet en Charlie Austin raak kopte.

Arsenal blijft vijfde in de Premier League en raakt verder achterop bij de concurrentie. Het gat met Chelsea en Tottenham Hotspur is nu respectievelijk drie en vijf punten. Southampton klimt uit de gevarenzone en bezet de zeventiende plaats.

Overige uitslagen Premier League zondag
Brighton & Hove Albion - Chelsea 1-2
Southampton - Arsenal 3-2
Liverpool - Manchester United 3-1