Uitslag Ajax - De Graafschap

Ajax blijft in het spoor van PSV. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 8-0 van De Graafschap. Hakim Ziyech en Daley Blind scoorden beiden drie doelpunten.

Er waren niet veel kansen voor De Graafschap, maar na tien minuten kreeg de uitploeg de tot dan beste kans van de wedstrijd. Daryl van Mieghem ging alleen op André Onana af, maar de aanvaller faalde.

Daarna waren de volgende kansen voor Ajax. Na achttien minuten kwam Ajax op voorsprong via Tadic na een assist van Ziyech. Daarna ging het snel voor de thuisploeg en liep het binnen een kwartier uit naar een 3-0 voorsprong via Noussair Mazraoui en Ziyech. Dat was ook de ruststand.

Ajax kwam na de rust moeizaam op gang, maar nadat Ziyech de 4-0 op het scorebord had gezet ging het snel. Binnen twaalf minuten wist Ajax maar liefst vier keer te scoren onder meer dankzij een mooi afstandsschot van Blind. Blind scoorde ook nog uit een corner en Ziyech maakte zijn derde van de middag. De Marokkaans international kreeg daarna zijn publiekswissel. In de slotminuten van de wedstrijd wist ook Blind zijn derde van de middag te maken en besliste zo de eindstand op 8-0.


Blind en Ziyech juichen na de 5-0. (Pro Shots / Stanley Gontha)

AFC Ajax

8 - 0

De Graafschap

 18' Tadic
 25' Mazraoui
 32' Ziyech
 62' Ziyech
 65' Blind
 69' Ziyech
 74' Blind
 90' Blind
   
 
 Gele kaart: , v.d.Pavert, (De Graafschap)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.338
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Kristensen/58)
De Ligt
Blind
Tagliafico
v.d.Beek
Schöne
De Jong
Ziyech (Sinkgraven/72)
Dolberg
Tadic (Neres/59)
  Etemadi
Owusu
S.Nieuwpoort
v.d.Pavert
Tutuarima
Olijve
El Jebli (Vet/75)
Bakker
Narsingh (Abena/46)
Nijland (Serrarens/ 67)
v.Mieghem