Handbalsters pakken brons op EK na zege op Roemenië

Nederland heeft brons gewonnen op het Europees kampioenschap handbal. In de wedstrijd voor de derde plaats waren de handbalsters met 24-20 te sterk voor Roemenië.

De Nederlandse vrouwen waren een maatje te groot voor Roemenië en kwamen op een ruime voorsprong. Bij rust was de voorsprong 15-8. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. In het laatste kwartier werd het echter toch nog enigszins spannend. Van acht punten achterstand kwam Roemenië terug tot op 3 punten. In de laatste minuten wist Nederland de concentratie te hervinden en de overwinning binnen te slepen.

Hoogtepunten Roemenië - Nederland op EK handbal 2018 (Bron: Youtube)

Na de derde plaats op het WK van vorig jaar en zilver op het EK van 2016 en WK van 2015 is dit het vierde toernooi waar Nederland bij de beste drie landen behoord. Op de Olympische spelen van 2016 in Rio werd Nederland slechts vierde.

Om 17.30 uur spelen Frankrijk en Rusland in de finale om de Europese titel. Frankrijk is de regerend wereldkampioen en de Russische tegenstander is Olympisch kampioen.