Skiër Kilde haalt uit op afdaling Saslong-piste

Alpineskiër Aleksander Aamodt Kilde heeft de World Cup-afdaling in het Italiaanse Val Gardena/Gröden gewonnen. Op de beroemde Saslong was de 26-jarige Noor goed voor zijn derde World Cup-zege, de eerste in bijna drie jaar.

Mauro Caviezel leek een scherpe tijd neergezet te hebben, maar Kilde kwam als zesde naar beneden en dook maar liefst 1,12 seconden onder de tijd van de Zwitser door. Daarmee was de race gelijk al gelopen, want niemand wist de oppermachtige Kilde te benaderen.

Max Franz kwam nog het dichtst in de buurt, zo bleek achteraf, maar hij eindigde als tweede op 0,86 seconden, een eeuwigheid op de snelheidsdisciplines. De Zwitser Beat Feuz tekende op 0,92 seconden voor de derde plek, tot frustratie van de Amerikanen: Bryce Bennett (+0,98), de in Val Gardena altijd knallende veteraan Steven Nyman (+1,01) en Travis Ganong (+1,05) grepen allemaal net naast een verrassend podium.

De als 26e gestartte Christian Walder was hard op weg naar een podiumplek, maar de Oostenrijker ging aan het einde van de piste onderuit. De uitslag is hier te vinden.