Anderson na stroeve start verder op WK darts

Darter Gary Anderson heeft zich zonder al te grote moeite geplaatst voor de derde ronde op het wereldkampioenschap darts. De Schotse tweevoudig wereldkampioen stuurde de Noord-Ierse debutant Kevin Burness in vier sets naar huis, hoewel het in het begin bij vlagen nog wel even lastig was.

Burness, die zich via winst op Paul Nicholson in de middag had geplaatst voor de tweede ronde, begon uiterst overtuigend met een 12-darter en een 81-finish. Anderson moest toch even gas geven om de set in vijf legs te winnen, waarna Burness in set twee dankzij onder meer een 82-finish op 2-0 kwam. Anderson gooide 130 via bullseye uit, maar Burness pakte de set alsnog. Daarna was het dan wel gedaan met de debutant, die niet echt meer in de buurt kwam en zijn weinige kansen liet liggen, waardoor Anderson met 3-1 won.

Gary Anderson - Kevin Burness (Bron: PDC)
Gary Anderson - Kevin Burness (Bron: PDC)

Na de 3-0 zege van Danny Noppert op Royden Lam gingen ook de andere twee eersterondepartijen van de vrijdagavond vrij snel voorbij. Ted Evetts speelde een uitstekende wedstrijd tegen Simon Stevenson, die zelf ook verre van beroerd gooide. Met onder meer een 108-finish won Evetts set één in vijf legs, waarna hij ook in de tweede set vijf legs nodig had. Een 120-finish hielp hem in set drie vervolgens op weg, waarna het even niet zo soepel ging: op zijn negende achtereenvolgende matchdart maakte Evetts het af, vooral ook doordat Stevenson zelf tig kansen liet liggen om in de wedstrijd te blijven.

Simon Stevenson - Ted Evetts (Bron: PDC)
Simon Stevenson - Ted Evetts (Bron: PDC)

Na twee kansloze sets wist de Rus Boris Koltsov pas in de derde set tegen de Engelsman Chris Dobey twee legs te pakken, maar het was bij lange na niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Koltsov speelde uiterst matig, Dobey speelde verzorgd en maakte het met 3-0 in sets af.

Chris Dobey - Boris Koltsov (Bron: PDC)
Chris Dobey - Boris Koltsov (Bron: PDC)