Handbalsters verliezen halve finale van Frankrijk

Nederland is er niet in geslaagd om de finale van het EK handbal te bereiken. De handbalsters onder leiding van bondscoach Helle Thomsen verloren met 26-21 van regerend wereldkampioen Frankrijk.

In de uitverkochte AccorHotels Arena opende Nederland de score maar daarna nam Frankrijk al snel het initiatief over. Oranje had geen antwoord op het hoge tempo en fysieke spel van de Franse handbalsters. Keepster Tess Wester had het lastig en werd door de bondscoach gewisseld voor Rinka Duijndam. In het tweede deel van de eerste helft kwam Nederland beter in haar spel. Angela Malestein speelde sterk en was goed voor drie doelpunten. Bij rust is het 12-11 voor het thuisland.

In de tweede helft kwam Nederland op gelijke hoogte dankzij een goal van Lois Abbingh maar daarna was het weer Frankrijk met het betere spel en nam snel afstand. Met tien minuten te gaan was de achterstand van Nederland opgelopen tot zes punten.

Toen ging het mis voor Jessy Kramer. Bij een aanvallende actie verzwikte ze haar enkel en moest het veld verlaten. Ook Martine Smeets was toen ook al uitgeschakeld door een blessure aan de kuit. Het lijkt einde toernooi voor beide speelsters. Vanaf dat moment kwam Oranje niet meer in haar spel. Bij het laatste fluitsignaal is de eindstand 26-21.

Frankrijk speelt zondag de finale tegen olympisch kampioen Rusland. Nederland speelt eerder op die dag om het brons tegen Roemenië.