Topper Go Ahead-Den Bosch eindigt in gelijkspel, Sparta nieuwe koploper

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers wonnen thuis met 5-0 van Jong AZ, terwijl de topper in de eerste divisie tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Go Ahead was in de wedstrijd tegen Den Bosch duidelijk de betere. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook voldoende kansen, maar steeds lag FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen in de weg. Op een inzet was de goalie kansloos, maar wist Leo Vaisanen redding te brengen op de doellijn.

Den Bosch, de koploper na zeventien speelrondes kreeg in de eerste helft via Stefano Beltrame een kans, maar zijn inzet werd geblokt. Ook in de tweede helft was Go Ahead de betere ploeg. Nadat Danny Holla weggestuurd werd na zijn tweede gele kaart nam de druk op het doel van Den Bosch, maar Van der Steen lag steeds in de weg, waardoor het in Deventer 0-0 bleef.

Sparta wint eenvoudig
Sparta had een simpele avond tegen Jong AZ. Mohamed Rayhi scoorde voor rust twee keer. Na rust wist maakte Bart Vriends de 3-0. Rayhi was in de tweede helft ook trefzeker en maakte zijn derde van de avond. In blessuretijd maakte invaller Halil Dervişoğlu de 5-0.

Twente blijft zo in het spoor van de bovenste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. In Cambuur boekte de Tukkers een moeizame zege tegen SC Cambuur. FC Twente staat door de winst op de vierde plaats op drie punten van koploper Sparta.