Rusland eerste finalist op EK handbal

De handbalsters van Rusland hebben ten koste van Roemenië de finale van het Europees kampioenschap bereikt. In de halve finale tussen beide landen was de eindstand 28-22. Om 21.00 uur speelt Nederland in de tweede halve finale tegen gastland Frankrijk.

Roemenië moest aantreden zonder Cristina Neagu. De sterspeelster raakte in de wedstrijd tegen Hongarije zwaar geblesseerd aan de knie. Ondanks het ontbreken Neagu konden de Roemeense vrouwen in de eerste dertig minuten goed weerstand bieden aan Rusland. Bij rust was het 16-15 voor Rusland.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Meteen vanaf het begin was Rusland de bovenliggende partij en konden drie tot vier doelpunten uitlopen. Roemenië was niet bij machte om aan te haken en moest de zege aan olympisch kampioen Rusland laten.

De tweede halve finale tussen Nederland en wereldkampioen Frankrijk wordt vrijdagavond om 21.00 uur gespeeld. Bij Nederland is Angela Malestein opnieuw in de selectie opgenomen. In de wedstrijd tegen Duitsland moest de rechterhoekspeelster plaatsnemen op de tribune. Dione Housheer maakt de omgekeerde weg en zit niet in de selectie.