Snowboardster Ochner slaat toe voor eigen publiek

Snowboardster Nadya Ochner heeft na 64 starts haar eerste zege in de World Cup binnen. De Italiaanse won in Karersee, in haar thuisprovincie Süd-Tirol, de eerste parallelreuzenslalom van het World Cup-seizoen.

Ochner rekende op weg naar de finale af met de Zwitserse Ladina Jenny, de Russin Natalia Soboleva en de Duitse Ramona Hofmeister, waarna ze het opnam tegen de koningin van het parallelsnowboarden: olympisch kampioene Ester Ledecka. De Tsjechische versloeg de Zwitserse teamgenoten Patrizia Kummer en Julie Zogg, waarna Cheyenne Loch uit Duitsland kansloos was.

In de finale moest Ledecka zich echter gewonnen geven tegen de flink aangemoedigde Ochner. Loch finishte de wedstrijd om plek drie niet, dus die ging naar Hofmeister. Michelle Dekker was sterk in de kwalificaties, maar sneuvelde in de achtste finales tegen de Russische Elizaveta Salikhova.

Ochner - Ledecka (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst naar de Sloveen Tim Mastrnak, de tweede uit zijn carrière. Via de Canadees Darren Gardner, de Italiaan Aaron March en de Oostenrijker Sebastian Kislinger schopte hij het tot de finale tegen Benjamin Karl uit Oostenrijk, goed voor zestien World Cup-zeges.

Karl klopte de Duitser Stefan Baumeister simpel en rekende op enkele millimeters af met achtereenvolgens de Rus Andrey Sobolev en landgenoot Andreas Prommegger, maar Mastrnak was in de finale veel te sterk. Kislinger klopte Prommegger in de strijd om de derde plek.

Mastrnak - Karl (Bron: YouTube)