Zwemmer Puts raakt wereldtitel 50 vrij kwijt

Zwemmer Jesse Puts zal vrijdag officieel onttroond worden als wereldkampioen kortebaan op de 50 meter vrije slag. In de ochtendsessie moest de Nederlandse sprinter een swim-off zwemmen voor een plek in de finale, maar de Pool Pawel Juraszek was te sterk: 20,98 tegen 21,08 en dus ligt Puts eruit.

Op de 50 meter vlinderslag had hij later een herkansing in de series, maar ook dat pakte niet best uit. Met zijn tijd van 23,35 seconden kwam hij niet verder dan de 26e plek, terwijl hij met zijn dit jaar gezwommen 22,72 keurig vijfde zou zijn geworden. Nicholas Santos uit Brazilië was met 22,41 seconden een klasse apart.

De overige twee Nederlandse deelnemers op vrijdagochtend gingen op de 50m rugslag bij de vrouwen het water in. Maaike de Waard zwom met 26,48 seconden naar een uitstekende vierde plek, Ranomi Kromowidjojo noteerde 26,63 seconden en is met plek twaalf ook door naar de halve finales.
De finalesessie van vrijdag gaat wederom om 12.00 uur van start en is ook dit keer weer live te zien op de site van de NOS.