Sevilla met Promes in de basis pakt poulewinst; Overige uitslagen Europa League

Sevilla heeft zich dankzij een ruime zege op Krasnodar geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League. De Spanjaarden gingen furieus van start.

Mede door een 1-0 nederlaag in de vorige speelronde bij Standard Luik was Sevilla nog niet zeker van overwintering. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd stond de toernooiwinnaar van 2014, 2015 en 2016 net als de Belgen op negen punten, terwijl zelfs Krasnodar zich met twaalf punten nog niet definitief had geplaatst voor de tweede ronde.

Eerder dit seizoen ging Sevilla in Rusland onderuit door twee tegengoals in de laatste twintig minuten (2-1), maar dit keer lieten de Spanjaarden er geen gras over groeien. Binnen tien minuten had de thuisploeg namelijk een comfortabele voorsprong in handen. Kort nadat Sergi Gómez al dicht bij een goal was met een kopbal uit een hoekschop knalde Wissam Ben Yedder met links laag in de hoek raak. Vijf minuten later was de Fransman ook trefzeker na een lange bal van Gómez.

Daarna liet ook Krasnodar zich in aanvallend opzicht zien, onder meer via Ivan Ignatyev en Cristian Ramírez. Doelman Tomás Vaclík moest in de slotfase van de eerste helft voorkomen dat Wanderson de spanning terugbracht in de wedstrijd. Kort na de pauze konden de bezoekers een comeback wel vergeten, want Ramírez werd weggestuurd nadat hij met de hand een doelpunt voorkwam. Ever Banega benutte de strafschop: 3-0.

Sevilla speelde de wedstrijd daarna rustig uit en Quincy Promes maakte de negentig minuten vol. Door de ruime uitslag zijn de Andalusiërs op basis van het onderlinge resultaat poulewinnaar geworden. Standard Luik wist ondertussen niet van Akhisarspor te winnen (0-0) en de Belgen zijn daardoor derde geworden met tien punten. Krasnodar eindigt met twaalf punten dus als tweede.