Vrouwen FC Twente blijven in spoor PSV

De voetbalsters van FC Twente hebben in de Eredivisie een belangrijke thuiszege geboekt. De nummer twee klopte de verrassende nummer vijf VV Alkmaar met 4-2.

Joëlle Smits bracht Twente op voorsprong, waarna Lynn Wims en Ashleigh Weerden de voorsprong vergrootten. Dankzij twee snelle goals van Simone Kets kwam Alkmaar nog in de buurt, maar tiener Smits tekende voor haar vijftiende goal in dertien wedstrijden en bracht de eindstand op 4-2.

Dankzij onder meer twee goals van Babiche Roof won PEC Zwolle met 3-1 van Excelsior Barendrecht, terwijl ADO Den Haag vooral dankzij een dominante tweede helft geen moeite kende met Achilles'29: 6-0. Ajax kwam 70 minuten lang niet tot scoren tegen sc Heerenveen, maar met drie goals in een kwartier tijd won de ploeg thuis alsnog met 3-0.

PSV kwam niet in actie, maar speelt vrijdag wel en staat nu 31 punten uit twaalf duels. FC Twente heeft er 27 uit dertien wedstrijden, ADO Den Haag en Ajax staan op 22 punten uit twaalf en dertien duels.