Mönchengladbach wint weer in jacht op koppositie Bundesliga

In de jacht op de eerste plek in de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach na de nederlaag tegen RB Leipzig weer gewonnen. Zondag werd VfB Stuttgart met 3-0 verslagen, waardoor de ploeg op 29 punten komt, zeven minder dan Borussia Dortmund.

Het duurde lang voor er gescoord werd, maar in de 69e minuut was het dan eindelijk raak: Raffael tekende voor de 1-0. Stuttgart was gelijk gebroken, want acht minuten later zorgde Florian Neuhaus al voor 2-0 en nog eens zeven minuten later tekende Benjamin Pavard met een eigen goal voor 3-0, nadat Erik Thommy van Stuttgart met twee keer geel mocht gaan douchen.

In de enige andere wedstrijd van de dag speelden FSV Mainz en Hannover 96 gelijk. Hendrik Weydandt bracht de bezoekers na twaalf minuten op voorsprong, maar in de 89e minuut trok Daniel Brosinski de stand vanaf elf meter alsnog gelijk.