Biatlete Mäkäräinen schiet alles raak en is niet te stoppen

Biatlete Kaisa Mäkäräinen heeft na de sprint ook de achtervolging gewonnen tijdens de World Cup-opening in het Sloveense Pokljuka. Ook zondag schoot de Finse foutloos, wat ze nu al negen schietbeurten op rij gedaan heeft, een zeldzame reeks in het biatlon.

Mäkäräinen mocht door haar winst in de sprint als eerste vertrekken, maar kreeg Dorothea Wierer op een dikke tien seconden achter zich aan. Na alle vier schietbeurten was het patroon hetzelfde: Wierer verloor tijd op de langlaufski's, maar schoot zoveel sneller dan Mäkäräinen dat ze de achterstand toch behoorlijk constant hield. In de laatste schietbeurt trok de Italiaanse alles uit de kast om nog dichterbij te komen, maar dat lukte niet en ze moest zich definitief gewonnen geven: tweede op 41 seconden.

De strijd om plek drie ging vanaf de eerste schietbeurt tussen Lisa Vittozzi en Paulina Fialkova. Het Italiaans-Slowaakse duo trok de hele wedstrijd vrijwel gezamenlijk op en schoot net als Mäkäräinen en Wierer twintig keer raak. Ze bleven constant een goede minuut achter de leidster en in de slotronde toonde Fialkova zich de sterkste, waardoor de Slowaakse haar sterke week toch nog bekroonde met een fraaie podiumplaats. Marte Olsbu Røiseland verdiende overigens een speciale vermelding: ondanks één misser klom ze van de 23e naar de 5e plek.

Het World Cup-circus trekt verder naar het Oostenrijkse Hochfilzen, waar het feest donderdag begint.