Harms en Sparidaans winnen op openingsavond Finder Darts Masters

Over een kleine week begint in Londen een opgeblazen toernooi bij de PDC. Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk de Finder Darts Masters in Egmond aan Zee. 24 darters, zes dartsters en zes junioren strijden tegen elkaar om de titels. 

Wesley Harms opende zijn toernooi met een 5-1 zege op Dean Reynolds. Hij neemt het zaterdagavond op tegen groepshoofd Richard Veenstra. Reynolds zal zaterdagmiddag het al opnemen tegen Veenstra. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de kwartfinales van zondag. 

Jeffrey Spardiaans won in groep A eenvoudig met 5-0 van de Belg Jeffrey van Egdom. Martin Adams, die voor het eerst sinds 1993 niet aanwezig zal zijn op Lakeside, verloor met 5-3 van Wayne Warren. 

Andy Hamilton speelde de kraker van de avond tegen Michael Unterbuchner. De Engelsman strafte de fouten van de Duitser die de kwartfinales van de Grand Slam of Darts haalde genadeloos af en won met 5-4. Zaterdagmiddag gaat het toernooi verder met de tweede groepsronde tussen de verliezers en de groepshoofden die nog niet in actie zijn gekomen. Zaterdagavond spelen de winnaars tegen de groepshoofden. Het toernooi gaat vanaf 12.30 uur verder. Het wordt uitgezonden op RTVNH. Een stream is hier te vinden. 

Uitslagen Finder Darts Masters 2018 - eerste speelronde

Groep Speler Speler Uitslag
A Jeffrey van Egdom – Bel Jeffrey Sparidaans – Neth 0-5
B Martin Adams – Eng Wayne Warren – Wales 3-5
C Martijn Kleermaker – Neth Ross Montgomery – Sco 3-5
D Wesley Harms – Neth Dean Reynolds – Wales 5-1
E Michael Unterbuchner – Ger Andy Hamilton – Eng 4-5
F Daniel Day – Eng Wouter Vaes – Neth 4-5
G Gary Robson – Eng Scott Waites – Eng 5-3
H Tony O’Shea – Eng Conan Whitehead – Eng 1-5
LA Astrid Trouwborst – Neth Fallon Sherrock – Eng 0-4
LB Sharon Prins – Neth Lisa Ashton – Eng 0-4
YA Levy Frauenfelder – Neth Jurjen van der Velde – Neth 4-2
YB Keane Barry – Rep Irl Nathan Girvan – Sco 4-2