De Telegraaf: "PSG wordt voor 75 miljoen nieuwe werkgever van De Jong"

Niet Barcelona, niet Manchester City, maar Paris Saint-Germain wordt volgende zomer de nieuwe werkgever van Frenkie de Jong, aldus De Telegraaf.

Het dagblad heeft een foto gepubliceerd waarop een delegatie van de Franse topclub te zien is met zaakwaarnemer Ali Dursun. Ook sprak PSG al met Ajax en men zou ten volle bereid zijn om de gevraagde 75 miljoen euro op tafel te leggen. Marc Overmars bevestigt de gesprekken, maar volgens hem is er nog geen definitief akkoord.


De Telegraaf claimt dat dit 'zo goed als zeker' aanstaande is, al is onduidelijk wanneer dit dan bekend gaat worden, want beide ploegen zitten in een drukke fase van het seizoen. Voor Frenkie de Jong zou het een opluchting zijn omdat hij zich nu weer vol op zijn missie kan storten: kampioen worden met Ajax en zo ver mogelijk komen in de Champions League.

De keuze voor PSG is een verrassende, want lange tijd leek Manchester City de beste papieren te hebben. Daar zou de 21-jarige middenvelder in november zelfs hebben gesproken met Pep Guardiola, maar de club deed een stap terug vanwege mogelijke problemen met de Financial Fairplay-regels. De Parijzenaars maakten vervolgens dankbaar gebruik van die plotselinge radiostilte.

Onlangs liet sterspeler Kylian Mbappé zich ontvallen dat De Jong een enorme aanwinst zou zijn voor PSG en dat triggerde de clubleiding, die er vervolgens geen gras over liet groeien. Spaanse media claimden steeds dat Barcelona ook in de race was, maar De Telegraaf weet dat de Catalanen niet aan de hoge vraagprijs van Ajax konden voldoen. Daarom werd het een tweestrijd om zijn handtekening, die nu gewonnen lijkt door Paris Saint-Germain.

Zodra de deal openbaar wordt gemaakt, is De Jong de duurste transfer ooit in de Eredivisie. Dat record staat nu op naam van Davinson Sanchez, die vorige zomer voor 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur trok. Ook Arek Milik (32 miljoen, Napoli) bracht in 2016 veel geld in het laatje bij de Amsterdammers. De duurste Nederlander ooit blijft Virgil van Dijk met een transfer van 85 miljoen naar Liverpool.